Wonen in Kruisweg

Hoe is het om te wonen in de Kruisweg?

Het antwoord daarop is simpelweg: heerlijk! Het buurtschap geeft je dingen die je nergens anders in de Randstad kan vinden. Onlangs heeft fotograaf Martin Stevens een mooie serie foto’s gepubliceerd, die een goede indruk geven van dit mooie buurschap.

Hieronder worden de 10 belangrijkste punten vermeld!

  1. Ruimte, het zicht over de weilanden en de Rotte geven je het gevoel van landelijk wonen. Maar ook ruimte om je huis, je krijgt veel grond voor je geld in vergelijk met de omliggende plaatsen.
  2. Rust. De Kruisweg is een doodlopende weg, waar alleen bestemmingsverkeer en fietsverkeer langs komt.
  3. Natuur: recreëren in het unieke Rottegebied, op 5 minuten fietsen
  4. Uniek: een hechte gemeenschap, waarin mensen elkaar respecteren zoals ze zijn. Het buurtschap heeft een gezellige buurtvereniging. Deze zorgt voor de gezelligheid, met een jaarlijkse BBQ, een gluhwijnavond en een gezellige tent op oudjarsavond. Veel inwoners van de Kruisweg zijn hierbij betrokken.  Nieuwe inwoners worden hierin hartelijk opgenomen.
  5. Bereikbaarheid per auto. Je woont landelijk met veel ruimte, maar toch vlakbij de snelweg. Binnen 15 min ben je in Den Haag, Rotterdam of Gouda. Met 30 min ben je in Utrecht.
  6. Bereikbaarheid per openbaar vervoer. Op 5 minuten lopen stoppen verschillende buslijnen naar Zoetermeer en Gouda. Op 5 minuten fietsen is er een halte van de Randstadrail (halte Van Tuyllpark).
  7. Verschillende basisscholen in de omgeving op 6-10 minuten fietsen (in Zoetermeer).
  8. C1000, bakker, snackbar en afhaalchinees in Moerkapelle op 5 autominuten, Digros,  Albert Heijn, Jumbo en Lidl op ca 10 autominuten.
  9. Veel gelegenheden voor paardenstalling etc  in de Kruisweg.
  10. Een belangenvereniging die alle bedreigingen rond de Kruisweg in de gaten houdt. De vereniging heeft goede contacten met overheden en andere partijen.

Wellicht is wonen in Kruisweg iets voor u? Hoewel de meeste bewoners al lang op de Kruisweg wonen, staan er regelmatig enkele huizen te koop. Rijd eens door ons buurtschap of kijk op Funda

Indien u meer informatie wilt over buurtschap Kruisweg, neem dan contact op met de Belangenvereniging.